AcasăEcuadorEcuador: 24 de deţinuţi au fost ucişi şi peste 40 au fost...

Ecuador: 24 de deţinuţi au fost ucişi şi peste 40 au fost răniţi în confruntări cu arme de foc într-o închisoare

-

Douăzeci şi patru de deţinuţi au fost ucişi şi peste 40 au fost răniţi în confruntări cu arme de foc între deţinuţii unei închisori din sud-estul Ecuadorului, au anunţat marţi autorităţile locale, informează AFP.

Aceste violenţe au făcut „24 de morţi şi 42 de răniţi”, a anunţat pe Twitter guvernatorul provinciei de coastă Guayas – unde se află închisoarea şi a cărei capitală este Guayaquil – citând un responsabil local al poliţiei, comandantul Fausto Buenano.

Închisorile din Ecuador sunt de luni de zile scena unor violenţe recurente între bande rivale pentru control asupra traficului de droguri, potrivit autorităţilor.

În februarie, revolte care au avut loc simultan în patru închisori din această ţară s-au soldat cu 79 de morţi, dintre care unii au fost decapitaţi. Potrivit ombudsmanului ecuadorian, 103 de omucideri au fost comise în închisorile din Ecuador în 2020. Între ianuarie şi august 2021, aceste violenţe în închisorile ţării au făcut 121 de morţi, potrivit Comisiei Interamericane a Drepturilor Omului (CIDO).

/www.agerpres.ro/mondorama/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...