AcasăEcuadorEcuador: Acord între indigeni şi guvern pentru a pune capăt protestelor

Ecuador: Acord între indigeni şi guvern pentru a pune capăt protestelor

-

Guvernul şi liderii indigeni din Ecuador au semnat joi după-amiază un acord care pune capăt protestelor împotriva preţurilor ridicate şi care paralizează ţara de mai bine de două săptămâni, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Elaborat sub medierea Bisericii Catolice, acest acord prevede o reducere totală cu 15 cenţi (de dolar) a preţului la carburanţi.

”Vom continua lupta, dar potrivit actului pe care l-am semnat vom suspenda mişcarea” de protest, a declarat cu puţin timp înainte de semnarea documentului Leonidas Iza, şeful puternicei Confederaţii a Naţionalităţilor Indigene (Conaie ), vârful de lance al protestelor.

”Am atins valoarea supremă la care aspirăm cu toţii: pacea în ţara noastră. Greva s-a încheiat. Acum începem împreună sarcina de a transforma această pace în progres, bunăstare şi oportunităţi pentru toţi”, a scris pe Twitter preşedintele conservator Guillermo Lasso.

/www.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...