Nava-școală a marinei ecuadoriene, un vas cu 3 catarge, a capturat în apele internaționale o barcă cu profil redus (LPV) – ambarcațiune folosită de traficanții de droguri, informează Institutul Naval al Statelor Unite (USNI), citând un comunicat al marinei ecuadoriene.

Bărcile cu profil redus sau așa-zisele narco-submarine sunt folosite des de către traficanți pentru a livra cocaină din America de Sud în America de Nord întrucât pot transporta cantități mari de droguri și se pot confunda ușor cu mediul înconjurător.

Incidentul a avut loc pe 22 octombrie în apele internaționale dintre zona economică exclusivă a Columbiei și cea a Ecuadorului. La bordul bărcii capturate se aflau trei ecuadorieni și un columbian, iar aceștia au fost reținuți și predați ulterior autorităților, alături de barca lor.

Marina ecuadoriană nu a precizat nicio informație despre posibilele narcotice aflate la bord. Potrivit USNI, pe baza imaginilor difuzate, vasul capturat ar fi putut să transporte între 1,5 și 6 tone de droguri. Totodată, vasul avea 3 motoare și se putea deplasa cu viteză mare. Faptul că a fost capturat de BAE Guayas poate sugera că rămăsese fără propulsie sau că plutea în derivă, deși este posibil să fi fost implicate și alte unități în urmărire.

deschide.md/ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.